Biskvitui reikės:
- 60 g sviesto
- 150 g cukraus
- 130 g miltų
- 120 ml raugintų pasukų
- Kiaušinio
- Šaukštelio kepimo miltelių
- Šaukštelio vanilinio cukraus
Grietinės kremui reikės:
- 500 g grietinės
- 6 želatinos lapelių
- 5 šaukštų cukraus
- Šaukštelio vanilės pastos
- Apelsino
Želė sluoksniui reikės:
- 350 ml karšto vandens
- Pakelio citrinų želė
- Citrinos
Gaminimo eiga:
Pagaminkite biskvitą:
Sausus produktus sumaišykite dubenyje. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Į sviestą įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į šią masę pakaitomis supilkite miltus ir pasukas. Gerai išmaišykite. Į sviestu išteptą apvalią skardą atidaromais kraštais supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių. Kepkite apie pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite grietinės kremą:
Želatinos lapelius užpilkite nedideliu kiekiu (tik kad apsemtų) šalto vandens ir palikite išbrinkti. Kai želatina išbrinks, sudėkite ją į nedidelį puodą, supilkite vandenį, kuriame brinko ir pakaitinkite ant nedidelės kaitros, kol ji išsilydys. Kaitinkite tik kol želatina taps skysta, nereikia jos užvirti. Palikite atvėsti. Grietinę supilkite į dubenį, sudėkite cukrų ir išplakite.
Į atvėsusią želatiną įpilkite kelis šaukštus grietinės kremo ir gerai išmaišykite. Tada želatiną supilkite į likusį grietinės kremą, viską gerai išmaišykite. Supilkite vanilę, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę bei išspaustas apelsino sultis ir gerai išmaišykite. Grietinės kremą supilkite ant atvėsusio biskvito ir pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų.
Pagaminkite citrinų želė:
Citriną nulupkite ir sutrinkite smulkintuvu. Karštu vandeniu užpilkite želė miltelius, supilkite sutrintą citriną ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti ir tuomet supilkite ant sustingusio grietinės kremo. Palikite šaldytuve kol želė sustings.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































